11 συμβουλές για την λεύκανση των δοντιών

1) Συζητήστε διεξοδικά με τον οδοντίατρο σας για το τι αποτέλεσμα περιμένετε από τη διαδικασία της λεύκανσης. Ο οδοντίατρος θα συλλέξει τις πληροφορίες και θα σας προτείνει το σχέδιο θεραπείας.

2) Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες του οδοντίατρού σας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, όσο χαζή και αν σας φαίνεται ρωτήστε τον οδοντίατρό σας.

3 )Η λεύκανση λευκαίνει τα δόντια σας. Αν έχετε σφραγίσματα η προσθετικές εργασίες στο στόμα σας, όπως στεφάνες (θήκες) ή γέφυρες είναι πιθανόν να χρειαστούν αντικατάσταση για να συγκλίνουν χρωματικά μετά τη λεύκανση με το νέο χρώμα των δοντιών σας. Οτιδήποτε δεν είναι φυσικό δόντι δεν λευκαίνει με τη λεύκανση

4) Η ποσότητα λεύκανσης των δοντιών (το πόσο άσπρα είναι) είναι συγκεκριμένη για τα δόντια σας. Δεν μπορείτε να υπεραυξάνετε τη λευκότητα των δοντιών σας.

5) Αν χρησιμοποιείτε τη τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) μην βάζετε περισσότερη ποσότητα λευκαντικού υλικού από ότι σας έχει συστήσει ο οδοντίατρος σας. Η περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει και γρηγορότερη λεύκανση ή λευκότερα δόντια.

6) Αν χρησιμοποιείτε τη τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) μη φοράτε τα μασελάκια για περισσότερο χρόνο από ότι σας έχει συστήσει ο οδοντίατρος σας.

7) Αν χρησιμοποιείτε τη τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) και αισθανθείτε ευαισθησία (πόνο στα δόντια ή στα ούλα) κατά τη διάρκεια της εφαρμογής σταματήστε τη διαδικασία και ενημερώστε τον οδοντίατρό σας.Ο οδοντίατρός σας είναι ο μόνος που γνωρίζει την δομή των δοντιών σας (στο στόμα), την εφαρμογή του νάρθηκα και την περιεκτικότητα του υλικού που χρησιμοποιείτε και μπορεί να προλάβει τυχόν προβλήματα.

8) Βουρτσίστε πάντα τα δόντια σας πριν και μετά την εφαρμογή του υλικού. Επίσης, καθαρίστε τους νάρθηκες λευκάνσεως με άφθονο νερό και άλλη οδοντόβουρτσα μετά από κάθε εφαρμογή.

9) Μην κοιτάτε τα δόντια σας κάθε μέρα στον καθρέφτη, όταν κάνετε λεύκανση. Το μάτι συνηθίζει και μπορεί να μην βλέπετε την πραγματική διαφορά. Κοιτάξτε τα μετά το τέλος της θεραπείας για να δείτε την πραγματική διαφορά.

10) Μην κάνετε υπερβολές. Αν έχετε ήδη λευκά δόντια και απλά θέλετε ένα τόνο λευκότερα σκεφτείτε το κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα. Σίγουρα η λεύκανση είναι ασφαλής για τα δόντια σας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επεμβαίνετε στη φύση αν δεν υπάρχει λόγος.

11) Διατηρείτε τα λευκαντικά υλικά στο ψυγείο. Ο χρόνος εφαρμογής του κάθε υλικού έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τη θερμοκρασία συντήρησης και τη θερμοκρασία εφαρμογής του λευκαντικού υλικού. 

Ένθετα – Επενθέτα – Υπερεπένθετα
Τι είναι η λεύκανση των δοντιών;